Hozzávalók:
- Csirkemell filé vagy sertés karaj
- Folyékony méz
- Mustár
- Bors
- Só, olaj
Elkészítés:
Első lépésként össze kell keverni a mézet, a mustárt és a borsot. Az arányok ízléstől függőek, én kóstolgatni szoktam mikor jó. A mennyiség pedig attól függ, mennyi a hús.
Miután megmostad, leszárogattad a hús szeleteket, sózd be őket. A tepsit kend ki egy kis olajjal, majd jöhet a szósz.
Kenegesd be mind két oldalát a húsnak, majd rakd a tepsibe. Ha kész, mehet sülni, legalább egy fél órára, közepes lángon, de úgyis látod amikor már megsült.
TIPP:
- Én a sertés tarját jobban szeretem.
- Ne aggódj, ha a végén marad egy kis szósz. Öntsd rá a tepsiben lévő húsokra, így csak szaftosabb lesz.
- Előzőleg is be lehet pácolni a húst, akkor még jobb lesz.
- A tepsibe karikázhatsz egy kis lila hagymát is, isteni mikor megsül.