Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell
- 30 dkg füstölt sajt
- 20 dkg szeletelt bacon
- 1 csomó újhagyma
- só, olaj
Elkészítés:
Csirkemellet megmossuk, megszárítjuk, a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük. Egy kisebb, magasabb oldalú tepsit nagyon kevés olajjal kikenünk. Sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A husit vékonyan 'lapokra' szeleteljük, megsózzuk. Egy szelet baconre egy szelet húst fektetünk és feltekerjük, hogy olyan legyen mint a piskóta rolád. :) Egymás mellé szépen betesszük ezeket a tekercseket a tepsibe és rászórjuk az újhagymát. Fóliával lefedjük a tepsit és mehet a sütőbe bő fél órára.
Mikor a hús kész, kivesszük, fóliát kidobjuk és a kifőtt levet leöntjük róla. Megszórjuk a sajttal, hogy szépen betakarja a húst, feltekerjük a sütőt 200 fokra és már mehet is vissza a husi. Mikor a sajt már szépen rápirult, kész is! Ha még engedett egy kis levet, nem baj.