Hozzávalók:
- 16 dkg édeskömény
- 1 fej lilahagyma
- 2 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, olaj
Elkészítés:
A paradicsomot forró vízbe dobjuk, hogy később a héját le tudjuk húzni. A lila hagymát vékony szeletekre vágjuk, fokhagymát megpucoljuk, édesköményt is vékony csíkokra vágjuk. Kockázzuk fel a hámozott paradicsomot.
Olajat melegítünk egy serpenyőben és a lilahagymát megpuhítjuk. Ezután fokhagymanyomóval nyomjuk bele a fokhagymát és pár pillanatig hagyjuk őket barátkozni. Ezután mehet rá az édeskömény, aminek kell pár perc, hogy megpuhuljon. Ha ez megvan, mehet hozzá a paradicsom, ízlés szerint só és bors. Jól kevrjük össze és hagyjuk, hogy összepuhuljon minden mindennel (csak pár perc).
Nem lesz egy nagyon szaftos dolog, viszont isteni az íze.
(Édesköményt az Auchanban vettem.)