máj
25

Hozzávalók:

  • 16 dkg édeskömény
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, olaj

 

Elkészítés:

A paradicsomot forró vízbe dobjuk, hogy később a héját le tudjuk húzni. A lila hagymát vékony szeletekre vágjuk, fokhagymát megpucoljuk, édesköményt is vékony csíkokra vágjuk. Kockázzuk fel a hámozott paradicsomot.

Olajat melegítünk egy serpenyőben és a lilahagymát megpuhítjuk. Ezután fokhagymanyomóval nyomjuk bele a fokhagymát és pár pillanatig hagyjuk őket barátkozni. Ezután mehet rá az édeskömény, aminek kell pár perc, hogy megpuhuljon. Ha ez megvan, mehet hozzá a paradicsom, ízlés szerint só és bors. Jól kevrjük össze és hagyjuk, hogy összepuhuljon minden mindennel (csak pár perc).

Nem lesz egy nagyon szaftos dolog, viszont isteni az íze.

(Édesköményt az Auchanban vettem.)

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozoken.blog.hu/api/trackback/id/tr162932668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása