nov
21

Hozzávalók:

  • 1 padlizsán
  • 1 kaliforniai paprika (lehetőleg piros)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj, só, bors

 

Elkészítés:

Padlizsánt karikázd fel, majd a karikákat harmadold. A paprikát szedd cikkeire és vágd nagyobb darabokra. A hagymát pucolás után vágd nagyobb gerezdekre. A fokhagymát szintén pucolás után vágd kisebb, de nem nagyon apró darabokra.

Egy nagyobb, magas falú serpenyőben melegíts olajat, majd dobd bele a fokhagyma kivételével az összes zöldséget. Fűszerezd, majd jó alaposan keverd össze és egy kicsit pirítsd meg magas hőfokon. Ha szükséges, önts még rá olajat és ne lepődj meg ha serceg. Ezután vedd lejjebb a hőfokot, fedd le az egészet és max. 10 perc alatt hagyd megpuhulni. Ezután fedő le, hőfok fel és mehet bele a fokhagyma. Még pár perc és már az illatától is jól lehet lakni! :)

Tipp:

      Cukkinivel, Póréhagymával is jó lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozoken.blog.hu/api/trackback/id/tr842464206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása