aug
7

padlizsánkrém

Címkék: padlizsán | Szerző: daffodil | 9:15 pm

Roppant egyszerű és még annál is finomabb!

Hozzávalók:

  • min. 1 egész padlizsán
  • min. 1 fej fokhagyma
  • olívaolaj
  • citromlé
  • só, bors

 

Elkészítés:

Végy egy (vagy több) padlizsánt és egy fej fokhagymát. Ez utóbbit szedd gerezdekre, de ne pucold meg. Mindent tegyél egy tepsibe és kb. 150 fokos sütőben addig süsd, amíg fekete nem lesz a padlizsán héja. Ez kb. 30-40 perc, de félidőben fordítsd meg a padlizsánt, hogy mind a két oldalán szép fekete legyen a héja.

Figyelj a fokhagymára is, annak lehet, hogy kevesebb idő is elég, ne hagyd, hogy megfeketedjen, vagyis szénné égjen.

Ha ez kész, a padlizsánt tedd egy nejlon zacskóba és zárd be, így hagyd kihűlni. (Ne aggódj, ha bepárásodik, az a cél!) A fokhagymát pucold meg és tedd félre.

Ha a padlizsán kihűlt, húzd le a héját. ha alaposan megsült, ez nem lesz nehéz. :) Mehet a fokhagyma mellé. Locsold meg bőven olívaolajjal és egy kis citromlével. Ízlés szerint sóz, borsozd, majd turmixold össze az egészet. Tálalás előtt mehet bele egy kis friss petrezselyem és paradicsom, apró kockákra vágva. Érdemes kóstolgatni és annak megfelelően ízesíteni. Elképzelhető, hogy még nyers fokhagymát is kell majd tenni bele.

TIPP:

    Pirítóssal isteni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozoken.blog.hu/api/trackback/id/tr682206255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása