Tény, hogy a boltban tasakos változatot is lehet kapni, de az elkészítése kb. ugyanannyi mint ennek és ebben tuti csak az van amit beleraksz. :)
Hozzávalók:
- 1/2 liter főzőtejszín
- 10-15 dkg sonka
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kb. 250 g tészta (Én a fussilit vagy a szarvacskát szoktam, de ez tényleg mindegy)
- só
- olaj
Elkészítés:
Először is tedd oda a vizet forrni. Amíg ez zajlik, készülhet is a mártás. Ha felforrt, mehet bele a tészta.
Pucold meg a fokhagymát és kockázd fel a sonkát.
Melegíts kevés olajat és fokhagymanyomóval nyomd bele a fokhagymát. Ezt gyorsan pirítsd egy kicsit, majd dobd bele a sonkakockákat és ezt is hagyd pirulni kicsit. Igazából sosem fog megpirulni, elég ha kicsit felpöndörödik a széle. Ezután öntsd rá a tejszínt, sózd ízlés szerint és alacsony lángon rotyogtasd egy kicsit, amíg kellően krémes nem lesz. Nem kell, hogy megálljon benne a kanál, a tészta úgyis fel fogja szívni a tejszínt.
Mostanra már tuti a tészta is megfőtt, szűrd le és öntsd össze a mártással, keverd jól össze az egészet.
Tálalni lehet sajttal vagy anélkül.