sze
14

Tény, hogy a boltban tasakos változatot is lehet kapni, de az elkészítése kb. ugyanannyi mint ennek és ebben tuti csak az van amit beleraksz. :)

Hozzávalók:

  • 1/2 liter főzőtejszín
  • 10-15 dkg sonka
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • kb. 250 g tészta (Én a fussilit vagy a szarvacskát szoktam, de ez tényleg mindegy)
  • olaj

 

 Elkészítés:

Először is tedd oda a vizet forrni. Amíg ez zajlik, készülhet is a mártás. Ha felforrt, mehet bele a tészta.

Pucold meg a fokhagymát és kockázd fel a sonkát.

Melegíts kevés olajat és fokhagymanyomóval nyomd bele a fokhagymát. Ezt gyorsan pirítsd egy kicsit, majd dobd bele a sonkakockákat és ezt is hagyd pirulni kicsit. Igazából sosem fog megpirulni, elég ha kicsit felpöndörödik a széle. Ezután öntsd rá a tejszínt, sózd ízlés szerint és alacsony lángon rotyogtasd egy kicsit, amíg kellően krémes nem lesz. Nem kell, hogy megálljon benne a kanál, a tészta úgyis fel fogja szívni a tejszínt.

Mostanra már tuti a tészta is megfőtt, szűrd le és öntsd össze a mártással, keverd jól össze az egészet.

Tálalni lehet sajttal vagy anélkül.

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozoken.blog.hu/api/trackback/id/tr432225403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása