Nagyi recept, én bármennyit meg tudnék enni belőle!
Hozzávalók:
- 2 tojás sárgája
- 1,5 dl olaj
- 2 kávéskanál citromlé
- kristálycukor
- mustár
- só, bors
- tejföl
Elkészítés:
A tojássárgákat ki kell keverni a sóval és a citromlével, majd apránként, folyamatos keverés mellett hozzá kell keverni az olajat. Ezután jöhet az ízesítés: mustár, cukor, bors. Ez ízlés függő, próbálkozni kell. Nálunk 1 evőkanál mustár, 1,5 evőkanál cukor és fél kávéskanál frissen őrölt bors a nyerő.
Ha kész, ugyanannyi tejfölt tegyél hozzá, mint amennyi a majonéz lett. Ez kb. egy kis pohár tejföl. Igaz, ezt van ahol tartárnak hívják, de e nélkül szerintem kicsit tömény.
Az is tény, hogy eredetileg tojásonként kell 1 dl olaj, de 2 dl nekem kicsit soknak tűnik. Ízlés dolga.
Legutóbb rántott cukkini mellé csináltam (Így a panírhoz el lehet használni a maradék tojásfehérjét is), de szoktam bele mindenféle zöldségeket is rakni, csináltam már belőle hagymás krumplisalátát is. A paradicsomon kívül szerintem szinte minden zöldséggel isteni.