nov
22

krumplipüré

Címkék: krumpli szerecsendió | Szerző: daffodil | 9:09 am

Hozzávalók:

  • krumpli
  • vaj
  • tej
  • szerecsendió

 

Elkészítés:


       Kb. 1 kiló krumplit megpucolva jó puhára kell főzni sós vízben. 

       Ha ez megvan, le kell önteni róla a levét és mehet bele kb. 5-8 dkg vaj és kb. 1 dl tej, ez ízlés dolga, ki mennyire szereti krémesen. Én kézi krumplinyomóval szoktam pürésíteni, de lehet botmixerrel is.

       Ezután mehet bele só és szerecsendió. Jól keverd össze és kész.

 

Tipp:

  • A tej hozzáadásánál azt azért bele kell kalkulálni, hogy a krumpli egy részét beszívja, ezért érdemes egy kicsivel többet önteni.
  • Vaj helyett lehet sós margarint (Bords Eve) hozzáadni, így viszont az extra sóval óvatosan kell bánni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozoken.blog.hu/api/trackback/id/tr84919462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása