jún
15

túrós pogi

Címkék: túró pogácsa | Szerző: daffodil | 7:59 pm

Rém egyszerű, kezdők, haladók is könnyűszerrel elkészíthetik! :)

A lényeg, hogy mindenből ugyanannyi kell.

Pl.: 250 g túró, 250 g hideg vaj, 250 g liszt, só

Az egészet össze kell gyúrni, egy éjszakára, vagy többre a hűtőbe tenni és amikor kell, lehet sütögetni. Sütés elött elő kell melegíteni a sütőt. Én akkor szoktam bekapcsolni, mikor elkezdem szaggatni. A pogik tetejét tojással, vagy megmaradt tojásfehérjével meg kell kenegetni aztán kb. 20 perc alatt meg is sül szép arany barnára. Ebből a negyed kilós mennyiségből kb. 2 tepsirevaló lesz.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozoken.blog.hu/api/trackback/id/tr882084398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása