Hozzávalók:
- ½ kg zöldbab
- 1 csirkemell
- 1 fej fokhagyma
- 1 nagy csomag bacon
- Olaj
- Só
Elkészítés:
Párold meg a zöldbabot, majd hagyd kicsit hűlni. Kapcsold be a sütőt kb. 175 fokra.
A csirkemellet vágd nagyobb darabokra, sózd be őket és tedd félre, amíg megpucolod a fokhagymát.
Kb. 1 evőkanál olajat kenj szét a tepsiben, majd nyomj bele kb. 3 gerezd fokhagymát. Erre jöhet a zöldbab.
Kb. 4 gerezd fokhagymát karikázz fel, majd oszd szét a csirkemell darabokon. Ezután tekerd be őket a bacon szeletekbe. Ezután mehetnek a húsdarabok a babra. Tegyél a tepsire fóliát és már mehet is a sütőbe.
Lefedve kb. 15 percig süsd, majd fólia nélkül, amíg a bacon szépen meg nem pirul.
TIPP:
- A fokhagyma mennyisége természetesen függ a tepsi méretétől is.
- Csináltam ezt már úgy is, hogy a húst serpenyőben sütöttem meg, az is finom volt.
- Elég intenzív ízű lesz a végeredmény, ezért én héjában főtt krumplival szoktam tálalni.