máj
6

Hozzávalók:

  •           ½ kg zöldbab
  •           1 csirkemell
  •           1 fej fokhagyma
  •           1 nagy csomag bacon
  •           Olaj
  •                     

 

Elkészítés:
            Párold meg a zöldbabot, majd hagyd kicsit hűlni. Kapcsold be a sütőt kb. 175 fokra.
            A csirkemellet vágd nagyobb darabokra, sózd be őket és tedd félre, amíg megpucolod a fokhagymát.
            Kb. 1 evőkanál olajat kenj szét a tepsiben, majd nyomj bele kb. 3 gerezd fokhagymát. Erre jöhet a zöldbab.
            Kb. 4 gerezd fokhagymát karikázz fel, majd oszd szét a csirkemell darabokon. Ezután tekerd be őket a bacon szeletekbe. Ezután mehetnek a húsdarabok a babra. Tegyél a tepsire fóliát és már mehet is a sütőbe.
            Lefedve kb. 15 percig süsd, majd fólia nélkül, amíg a bacon szépen meg nem pirul.
 
 
TIPP:
  •  A fokhagyma mennyisége természetesen függ a tepsi méretétől is.
  • Csináltam ezt már úgy is, hogy a húst serpenyőben sütöttem meg, az is finom volt.
  • Elég intenzív ízű lesz a végeredmény, ezért én héjában főtt krumplival szoktam tálalni.
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozoken.blog.hu/api/trackback/id/tr821979796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása