Hozzávalók:
- Egész, csont nélküli karaj (kb. 30 cm)
- ½ zacskó mexikói zöldségkeverék.
- ½ csomag kockázott bacon
- 10-15 dkg füstölt sajt
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál szárított petrezselyem vagy egy fél csokor friss, aprított
- Olaj a tepsi kikenéséhez
- Só, bors
Elkészítés:
Pár órával főzés előtt vedd ki a zöldségkeveréket a fagyasztóból és hagyd felolvadni.
Mosd meg a húst. Vágj egy lyukat a karajba. Reszeld le a sajtot. Kend ki olajjal a tepsit, amibe belefér a hús.
Egy tálba keverd össze a zöldségkeveréket, a bacont, a sajtot, a petrezselymet és nyomd bele a fokhagymát. Ízlés szerint fűszerezd, majd jól keverd össze.
Töltsd meg a karajt és tedd a tepsibe. Alufóliával takard le és közepes lángon süsd, amíg a hús ki nem fehéredik. Ezután vedd le a fóliát és hagyd, hogy szépen megsüljön. Összesen kb. 2 óra kell neki. Ha ereszt egy kis levet, azzal meglocsolhatod néha.
Mikor kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd lehet szeletelni.
TIPP:
- Érdemes a karajt még a hentessel felszúratni.
- Készíthetsz hozzá fokhagymás tejszínes szószt. Ehhez csak főzőtejszínt, fokhagymát és étkezési keményítőt kell összefőzni.