máj
2

töltött karaj

Címkék: zöldség karaj töltött | Szerző: daffodil | 10:05 am

Hozzávalók:

  •          Egész, csont nélküli karaj (kb. 30 cm)
  •          ½ zacskó mexikói zöldségkeverék.
  •          ½ csomag kockázott bacon
  •          10-15 dkg füstölt sajt
  •           2-3 gerezd fokhagyma
  •           1 kávéskanál szárított petrezselyem vagy egy fél csokor friss, aprított
  •           Olaj a tepsi kikenéséhez
  •           Só, bors
 
Elkészítés:
            Pár órával főzés előtt vedd ki a zöldségkeveréket a fagyasztóból és hagyd felolvadni.
Mosd meg a húst. Vágj egy lyukat a karajba. Reszeld le a sajtot. Kend ki olajjal a tepsit, amibe belefér a hús.
Egy tálba keverd össze a zöldségkeveréket, a bacont, a sajtot, a petrezselymet és nyomd bele a fokhagymát. Ízlés szerint fűszerezd, majd jól keverd össze.
Töltsd meg a karajt és tedd a tepsibe. Alufóliával takard le és közepes lángon süsd, amíg a hús ki nem fehéredik. Ezután vedd le a fóliát és hagyd, hogy szépen megsüljön. Összesen kb. 2 óra kell neki. Ha ereszt egy kis levet, azzal meglocsolhatod néha.
Mikor kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd lehet szeletelni.
 
TIPP:
  •          Érdemes a karajt még a hentessel felszúratni.
  •          Készíthetsz hozzá fokhagymás tejszínes szószt. Ehhez csak főzőtejszínt, fokhagymát és étkezési    keményítőt kell összefőzni.

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozoken.blog.hu/api/trackback/id/tr731968016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása