feb
9

brokkolikrémleves

Címkék: leves krémleves brokkoli | Szerző: daffodil | 10:09 pm

Hozzávalók:

  • 500 g brokkoli
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • kb. 0,5 liter húsleveslé
  • 3-4 evőkanál főzőtejszín
  • őrölt rozmaring

Elkészítés:

A megmosott brokkolit rózsáira szedjük majd párolóbetétes edénybe tesszük. A pucolt répákat is mellékarikázzuk és puhára pároljuk őket. Ez maximum fél óra alatt megvan. 

A húsleveslét érdemes felmelegíteni.

Ha minden megpuhult, a pároláshoz használt lét kiöntjük és ugyanabba a lábosba beleborítjuk a zöldséget és botmixerrel pürésítjük. Mehet hozzá a tejszín, a húsleves és a rozmaring is. A húsleves mennyisége attól függ, ki milyen sűrűnek szereti.

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozoken.blog.hu/api/trackback/id/tr65071824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása