okt
24

A variációk sora végtelen, ezek a mi kedvenceink.

Mindegyiknek a leveles tészta az alapja, amit fel kell olvasztani, lisztes nyújtódeszkán vékonyra nyújtani és nagyobb négyzeteket kell késsel kivágni. (A forma ízlés dolga, lehet kör alakú is, ez esetben félkör lesz a végeredmény) Én a boltban vettem a tésztát, de aki idő- és energiamilliomos, nyugodtan csinálhatja maga is. :)

A sütőt persze elő kell melegíteni 200 fokra és ez lesz a sütési hőmérséklet is. Töltés után felvert tojással érdemes megkenegetni a csomag tetejét, így szép aranybarnára tudjuk sütni.

 

Kolbászkrém

Hozzávalók:

  • 1 rövid szál kolbász
  • 1 fej kaliforniai paprika
  • olaj

Elkészítés:

A paprikát miután megmostuk és kicsumáztuk, vékony szeletekre vágjuk.

Olajat forrósítunk, majd beledobjuk a paprikagerezdeket és gyakran megkeverve megsütjük. Nem kell, hogy fekete legyen a széle, elég ha kellően megpuhul.

Amíg a paprika a serpenyőben, addig pucoljuk meg a kolbászt (már ha kell), hosszában felezzük el a szálat és karikázzuk fel. (Így könnyebb lesz turmixolni.)

Ha a paprika puha, a kolbász félkarikákban áll, jöhet az összeállítás. Először a paprikát kell botmixerrel turmixolni, majd kisebb adagokban mehet hozzá a kolbász. A végén érdemes megkóstolni a sózás borsozás miatt, mivel a kolbász már eleve kellően fűszeres.

Ezután pár órára mehet a hűtőbe, így eléggé megdermed ahhoz, hogy aztán könnyű legyen betölteni a tésztába.

 TIPP:

Kenyérre kenve, sajttal megszórva, sütőben 10 perc alatt kész a melegszendvics.

 

Snidlinges vajkrém

 Hozzávalók:

  • 2 evőkanál tejföl
  • 200 g sótlan vaj
  • 1 csokor (cserepes) snidling
  • 1-2 evő kanál olivaolaj

Elkészítés:

A vajat jó előre ki kell venni  a hűtőből, hogy kellemesen puha legyen. A snidlinget a tövénél vágd le és apríts fel. (A legjobb, ha petrezselyemaprítót használunk.)

Mikor a vaj eléri a megfelelő állagot, kis lyukú reszelőn egy nagyobb tálba kell reszelni. Ehhez mehet hozzá a snidling, kevés só, a tejföl és az olaj.

Sima fakanállal is össze lehet keverni (ez kicsit macerásabb), de a legjobb a robotgép. Ha jól összeállt, mehet a hűtőbe dermedni. (Teljesen kemény sosem lesz a tejföl miatt.)

Használat előtt kb. fél órával érdemes kivenni, hogy könnyen formázható legyen. Ezt nem töltöm bele a tésztába, hanem csak egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom és megsütöm a tésztát, majd mikor kihűlt (max. 10 perc), a tetejére rakok egy kisebb kupacot.

 TIPP:

Tarját ha bekenegetjük a maradék vajkrémmel és fólia alatt kb. 30 percig sütjük, majd fólia nélkül készre sütjük, isteni szaftos és zamatos lesz a hús.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozoken.blog.hu/api/trackback/id/tr822396294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása