máj
6

 A süti krémjéhez a receptet a Sütemények enciklopédiája c. könyvben találtam, nem saját recept.

  
Hozzávalók:
A tésztához:
  • 4 tojás
  •  8 evőkanál liszt
  •  8 evőkanál cukor
  •  8 evőkanál víz
  • Sütőpor
  • Vaj
  • Zsemlemorzsa
 
A krémhez:
  • 1 csomag kókuszreszelék
  •  3 tojás sárgája
  •  8-10 dkg cukor
  •  2-3 dl tej
  •  2-3 dkg liszt

 

  • 1 tábla étcsoki
  •  vaj
 
 
Elkészítés:
            A piskótához a tojások sárgáját keverd ki a száraz alapanyagokkal. A sütőporból elég egy kevés, kb. egy kávéskanálnyi. A fehérjéből verj habot, majd azt is keverd a tészta többi részéhez, de óvatosan, mindig egy irányba keverve, nehogy összetörjön. Akinek nincs szilikonformája, vajazza, morzsázza a formát, majd mehet bele a tészta.
            Hideg sütőbe kell betenni és kb. 15 percig kis lángon sütni (kb. 150 fokon). Ezután tekerd fel 175-200 fokra és tűpróbáig süsd. Ha kész és rácsra teszed, nagyon hamar kihűl.
            Amíg sül a piskóta, meg tudod csinálni a krémet. A tojások sárgáit a cukorral fehéredési kell keverni. Hidd el ki fog fehéredni! Forrald fel a tejet kb. egy fél csomag kókuszreszelékkel, majd keverd hozzá a tojásos masszához. Ezután jön az unalmas rész, főzni kell addig, míg sűrű nem lesz. Amíg fő, néha kóstold meg, elég kókuszos e. Ha nem, mehet még hozzá reszelék nyugodtan.
Gőz fölött olvaszd meg az étcsokit egy kevés vajjal, így könnyebb lesz majd kenni, de meg is fog tudni dermedni.
            Az összeállítás nagyon egyszerű. Vágd félbe a piskótát és kend meg mind a két oldalt egy kis krémmel és várd meg, amíg beszívja a tészta a krémet. Ezután mehet a többi krém és borítsd rá a tetejét. Kockázd fel a sütit, majd egyenként öntsd le a tetejét a csokival. Egy éjszakára (vagy pár órára) tedd hűtőbe, így tuti jó lesz az állaga.           
 
TIPP:
  •  A piskótából ha többet akarsz csinálni, mindenből dupla kell, mint amennyi a tojás. Pl.: 6 tojás, 12 evőkanál víz, liszt, cukor.
  • Ha nagyobb adagot csinálsz, vághatod 3 részbe is a piskótát.
  • Kristálycukor helyett a piskótához én szőlő- vagy gyümölcscukrot szoktam használni.
  • Aki nagy kókuszrajongó, egy kevés reszelék mehet a tésztába is, de még a fehérje belekeverése előtt.
  • A piskóta sütésénél ez első 15-20 perc sorsdöntő, ezért ebben az időszakban nem szabad kinyitni a sütőt, különben összeesik.
  •  A krém eredeti arányai: 5 tojássárgája, 15 dkg cukor, 5 dkg liszt, 5 dl tej, 4 csepp vaníliakivonat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozoken.blog.hu/api/trackback/id/tr481979850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása