Hozzávalók:
- 5 szelet karaj
- 4 dl főzőtejszín
- 2 csomag újhagyma
- szerecsendió, só
- olaj
Elkészítés:
Mosd meg a húst és papírral szárítsd le róla a vizet. Karikázd fel a hagymát. Melegíts olajat egy nagyobb serpenyőben.
Ha az olaj már elég forró, süsd meg benne a húsokat és tedd őket félre egy tányérra.
Ha a hús kész, mehet a serpenyőbe a hagyma, nagyon hamar puha lesz. Ezután öntsd bele a tejszín felét. Fűszerezd ízlés szerint. (Én sok szerecsendióval szeretem, attól lesz különlegesebb)
Mehet vissza a serpenyőbe a hús. Valószínűleg nem fog mind egy rétegben beleférni, ezért kell még 2 dl tejszín. Ezzel kell megkenegetni a hús felfelé néző oldalát. Hagy rotyogni kb. 10 percig, majd fordítsd meg a húst és még 10 percet hagyd rotyogni.
TIPP:
Én krumplipürét csináltam hozzá, de mivel szaftos, el tudom képzelni rizzsel vagy sült krumplival is!