júl
1

tejszínes karaj

Címkék: tejszín karaj újhagyma | Szerző: daffodil | 8:08 pm

Hozzávalók:

  • 5 szelet karaj
  • 4 dl főzőtejszín
  • 2 csomag újhagyma
  • szerecsendió, só
  • olaj

 

Elkészítés:

      Mosd meg a húst és papírral szárítsd le róla a vizet. Karikázd fel a hagymát. Melegíts olajat egy nagyobb serpenyőben.

     Ha az olaj már elég forró, süsd meg benne a húsokat és tedd őket félre egy tányérra.

     Ha a hús kész, mehet a serpenyőbe a hagyma, nagyon hamar puha lesz. Ezután öntsd bele a tejszín felét. Fűszerezd ízlés szerint. (Én sok szerecsendióval szeretem, attól lesz különlegesebb)

     Mehet vissza a serpenyőbe a hús. Valószínűleg nem fog mind egy rétegben beleférni, ezért kell még 2 dl tejszín. Ezzel kell megkenegetni a hús felfelé néző oldalát. Hagy rotyogni kb. 10 percig, majd fordítsd meg a húst és még 10 percet hagyd rotyogni.

TIPP:

      Én krumplipürét csináltam hozzá, de mivel szaftos, el tudom képzelni rizzsel vagy sült krumplival is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozoken.blog.hu/api/trackback/id/tr282123873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása