Hozzávalók:
- 20-25 dkg szárított paradicsom
- 3 nagyobb fej lilahagyma
- 2 evőkanál balzsamecet
- Bors
- Olaj
- 12 db Tagliatelle
Elkészítés:
Kis kockákra vágd fel a paradicsomot, nagyobbra pedig a lila hagymát. Főzd meg a tésztát.
Kevés olajon párold meg a hagymát, ne ijedj meg, veszít egy kicsit a színéből.
Add hozzá a paradicsomot és a borsot és főzd össze 5-10 perc alatt.
Mielőtt levennéd a tűzről, öntsd rá a balzsamecetet és csak addig hagyd főni, amíg bele nem kevered.
Keverd össze a tésztával és már lehet is enni.
TIPP:
- Szárított paradicsomot kimérve lehet a CBA-ban és a Sparban kapni, vagy üvegeset a Tescoban.
- A mennyiségek ízlés szerint változhatnak, érdemes először ezekkel az adagokkal megcsinálni, aztán
meglátod mennyire jön be.
- Én nem szoktam sózni, mert a paradicsom eleve sós, de ez is ízlés kérdése.
- Tálalhatod külön-külön is őket, mert a lila hagymás-paradicsomos feltét eléggé le fog ülepedni az aljára.