máj
2

Hozzávalók:

  •           20-25 dkg szárított paradicsom
  •              3 nagyobb fej lilahagyma
  •              2 evőkanál balzsamecet
  •              Bors
  •              Olaj
  •           12 db Tagliatelle
 
Elkészítés:
            Kis kockákra vágd fel a paradicsomot, nagyobbra pedig a lila hagymát. Főzd meg a tésztát.
            Kevés olajon párold meg a hagymát, ne ijedj meg, veszít egy kicsit a színéből.
            Add hozzá a paradicsomot és a borsot és főzd össze 5-10 perc alatt.
            Mielőtt levennéd a tűzről, öntsd rá a balzsamecetet és csak addig hagyd főni, amíg bele nem kevered.
            Keverd össze a tésztával és már lehet is enni.
 
TIPP:
  •          Szárított paradicsomot kimérve lehet a CBA-ban és a Sparban kapni, vagy üvegeset a Tescoban. 
  •                   A mennyiségek ízlés szerint változhatnak, érdemes először ezekkel az adagokkal megcsinálni, aztán

                 meglátod mennyire jön be. 

  •                 Én nem szoktam sózni, mert a paradicsom eleve sós, de ez is ízlés kérdése.
  •                 Tálalhatod külön-külön is őket, mert a lila hagymás-paradicsomos feltét eléggé le fog ülepedni az aljára.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozoken.blog.hu/api/trackback/id/tr671968006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása