máj
2

Hozzávalók:

  •          1 nagy csirkemell filé
  •                   2 szál póréhagyma
  •                  1 kis darab császárszalonna
  •                   0,5 l főzőtejszín
  •          1-2 gerezd fokhagyma
  •                   
  •                   Vaj
 
Elkészítés:
         Miután megmostad, megszárítgattad a csirkemellet, keresztbe szeleteld fel, hogy kis korong szerű szeletek legyenek. Sózd be őket és tedd félre.
            A hagymát egyszer vágd keresztbe majd karikázd fel, a szalonnát is szeleteld kis kockákra.
            Egy nagyobb serpenyőbe dobd bele a szalonnakockákat és pirítsd meg egy kicsit, amíg ki nem enged egy kis zsírt magából. Ezután dobd rá a hagymát és párold meg, hogy jó puha legyen. Ha ez kész, szedd ki az egészet a serpenyőből egy tálba és tedd félre.
            A hús pirításához olvassz egy kis vajat ugyanabban a serpenyőben, mint amiben a szalonnás hagymát csináltad és süsd meg a hússzeleteket. Valószínűleg több fordulóra lesz szükség, így tartsd a vajat a közelben. Addig süss minden hússzeletet, amíg jól meg nem pirultak. Nem elég, ha kifehéredtek.
            Az utolsó szelet hús után öntsd vissza a serpenyőbe a szalonnás hagymás keveréket, majd öntsd rá a tejszínt, keverd össze és mehetnek bele a pirított csirkemell darabok és a fokhagyma. Jól forgasd össze és közepes lángon hagyd főni úgy 15 percig. Néha nem árt, ha megkevergeted.
 
TIPP:
  •                  Szeptembertől van a póréhagymának szezonja.
  •                   Elég intenzív lesz az íze, ezért mi sima főtt rizzsel szoktuk enni.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozoken.blog.hu/api/trackback/id/tr571967998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása